Monday, February 1, 2010

Nursing wear

ye, mmg susaahhh nak cari nursing wear yg cantik+sesuai ngan aku...
last week aku bli baju nursing dr fabulous mom....aku suka style dia so aku pun rembat laa...size XL ok....tup tup bila sampai tak padan gakk....sakit ati sungguh! nanti la nak let go...

sebelum letgo, aku ada terpk satu idea nak buat apa ngan baju tu....bukan nak alter ke apa, tp ermm ada laa...nanti dah berjaya baru nak let go hehehe....

aku rasa bagi aku la, nursing blouse tu satu keperluan....aku rasa kalo pakai nursing blouse, senang nak nursing in public (NIP)...takyah selak2 bagai....just flip through the slits, cover skit2 ngan tudung dahh selamat....tanpa segan silu aku bf Sofeya...tp kalo pakai blouse biasa, krg confident skit nak NIP....susah je rasa...

aku ada gak nursing cover, tp nak pakai tu, asek tak berkesempatan jaa.....takdan nak sarung2, Sofeya dah melalak mintak nenen.....

so far, baru satu nursing blouse, bli kat mums dreams....mmg aku suka sgt baju ni, pastu dok rotate ni je laa, sesuai pakai ngan jeans, tak besaq gelebeh sgt...just nice laa....tu pasal la skrg kena mencari baju lain plak....sbb dah ala2 jemu hehehe..

nanti dah siap misi ku, aku update...

4 comments:

  1. best best nak try gak shopping kat fabulous mom la.. tp tu la takut salah size

    ReplyDelete
  2. kalo size yana ok laa...ni kami size XL pun tak muat....ketat tang bontot...tang lain ok hehehe

    ReplyDelete
  3. i takde nursing cover or nursing top. tp i invest alot in baju yg low neck, vneck yg plunging neck ala2 sexy & kimono blouse. then t-shirts yg ada i alter sendiri, belah tgh & pasang zip.

    senang aje nak BF discreetly selagi ada tudung cover. so dont fret kalo susah nak jumpa nursing top yg sesuai.

    ReplyDelete
  4. mama-miya,
    btul jgk mcm tu...kira dlm pakai another layer la kan...
    mmg i tak brapa confident kalo takda baju yg sesuai..kalo baju button cuba gak tp still tak leh discreet...tak minat nak angkat2 baju...nampak perut ku :D

    ReplyDelete