Thursday, November 30, 2017

Young Living Essential Oils

Assalamualaikum,
Jangan terkejut tengok aku update blog hari ni :)

Nak cerita sikit pasal Young Living (YL), mainly their essential oils.
Mesti ramai dah pernah dengar kan?

Aku sekarang ni merupakan Independent Distributor, lokasi di Jitra, Kedah.
So, mana-mana yang berdekatan, boleh mai belek-belek, nak cuba ka, nak bau dulu ka, roger ok?

Untuk permulaan ni, nak cerita macam mana aku terjebak dulu. Hampir 8 bulan dah pakai YL punya essential oils, so far Alhamdulillah banyak membantu kehidupan aku dan family

Aku start dengan Premium Starter Kit (PSK). Kit yang sangat famous ni sebab ia berbaloi dengan apa yang kita dapat. Kita akan dapat semua yang dalam pic ni tau :)
Premium Starter Kit
Apa sebenarnya yang ada dalam ni?


💧Dewdrop Diffuser bersama dengan Lemon dan Lavender (5mL setiap satu)
💧11 botol essential oils (5mL):
- Copaiba
- DiGize
- Lavender
- Frankincense
- Lemon
- PanAway
- Peppermint
- Purification
- R.C
- Thieves
- Stress Away
💧2 NingXia Red Sachets
💧10 sample packets of essential oils
💧10 empty sample oil bottles
💧AromaGlide roller fitment
💧Product guide
💧Free membership


Banyaknya minyak? Pakai ka nanti? Trust me! Uols akan suka, siap akan re-purchase lagi hehehe

Aku banyak share pasal EO ni kat IG dan Facebook aku. Jom follow:
 Kalau nak reply pantas, boleh contact aku di: Whatsapp

Nanti, Insya Allah doakan semoga aku ada kerajinan, aku buat new post pasal semua EOs yang ada dalam PSK ni :)




Sharifah Zarihan
Member ID #: 11902075

Friday, November 28, 2014

After 2 years...

Assalamualaikum.
Wah lamanya tak update blog. 2 tahun! Hahaha mmg lama gila tak jenguk blog. Tah apa yg bz nya. I'm more on Instagram nowadays. Ada 2 IG account nak kena manage. Bz sgt laa tuu.
Ok update skit tentang aku. Anak dah bertambah seorg lg (cos my last post was on 2012, masa tu preggy pun blom kott ahaha). My no 3 is a boy named Muhammad Afiq Daniyal. Sekarang Afiq dah 1 tahun 2 bulan .
As for Aishah, tahun dpn dah Darjah 2 and Sofeya, my miracle baby dah 6 tahun next year. How time flies .
Okay, tentang diri sendiri pulak. Aku skrg baru mencebutkan diri dalam meniaga. Ecececece. I'm selling instant shawl on Instagram. Do visit my kedai kecik @shawlfairy on Instagram kalo nak tgk mcm mana la rupanya shawl ni. Senanggg sgt nak pakai and semakin digemari especially utk mak2 yg nak pakai shawl tp tak sempat nak melilit2 ni sebab anak2 kecik dok kacau2 and tarik2 shawl tu hehe.
Bwh ni ada gambar selfie ku memakai instant shawl yang dimaksudkan.
Ok sebenarnya byk benda nak story, maybe in next post la kot. Insya Allah harap rajin la nak update hehehe

Monday, October 8, 2012

International Babywearing Week 2012

Happy International Babywearing Week (IBW) 2012!

Start arini (8 October) sampai 14 October, babywearers celebrate IBW....annual event la ni, diraikan worldwide...yupp 1 dunia celebrate event ni hehehe....Malaysian Babywearers pun tak ketinggalan menganjurkan beberapa event sempena IBW2012, salah satu nya Babywearing Walk yg telah diadakan di Queensbay Mall, Penang dan bakal diadakan di The Curve, KL next week...sambutan kat Penang, tak kurang hebatnya...expected participant pun tak dijangka...ramai jgk laa...kat KL next week lagi la ramai...

utk KL Babywearers, jemput la memeriahkan event ni di The Curve....tak perlu registration, pegi walk in saja... info boleh tgk di MBW FB group...


Aku sempat join Penang punya walk...walaupun dah pencen *sementara* daripada babywearing, tp tak sangka pulak Sofeya mau pulak aritu...agaknya dia tgk semua baby kat situ kena carry, dia pun ok ja laa...

Sebelum walk...meet point kat dpn Coffee Bean Queensbay Mall

Dah semakin ramai yg sampai...belum jalan lg...


 Dah start walk....kitorang jalan around the mall, naik sampai ke 2nd floor...
  

Group pic, last stop 2nd floor....
Tujuan utama MBW anjurkan buat babywearing walk adalah utk create awareness pada public tentang babywearing...yup mmg raaamaiii org pandang, tak perlu malu atau segan...yg penting "wear your future, keep them closer" ..... senang bila kita carry baby kita mcm ni..make sure dia dalam keadaan yg selamat dan selesa....kita pun senang ronggeng2 :)

Monday, September 24, 2012

Instagram and watermark

Two different things, but still from the same category hehehe..
Picture speaks a thousand words! I love taking pictures, ada camera besar, tp still suka smart phone cabuk aku... skrg ni Instagram mcm jd trend plak...pi mana2 pun nak amik gambar and upload kat Instagram... I try to limit my followers to those whom I know only, no strangers.... rasa bebas nak letak gambar apa pun kat situ...

here are some latest Instagram pics...don't forget to follow me @szarihan :P

from my "home office" hehehe


weekend's project, this dress is for Sofeya..

our dinner last night at Old Castle Restaurant, Alor Star :) ...kacang phool

 and Barbican malt drink *tak sedap* :(

oh btw, notice "anything" in my pics? hahahaha my own-design-syok-sendiri watermark LOL...layann

Tuesday, September 18, 2012

Philips Airfryer in the house!


Ni antara wishlist aku...kalo lalu kat kedai, meleleh air liur ja la tgk....sejak dia launch kat Malaysia, aku mmg dah berkenan sgt...tp memikirkan harga dia yg tak mampu milik dek aku, terpaksa la lupakan...

Anip pun tak brapa confident dgn performance dia...tp akhirnya aku berjaya membeli, tp bukan dgn retail price...aku bli dr UK dan dgn pertolongan BFF ku, Izan, brg ni akhirnya berjaya jgk sampai kat aku lepas 3 bulan shipped from UK...takyah tanya la mcm mana cara, panjang kisahnya hehehe...yg pasti, jauh lg murah drpd jual kat Malaysia ni...

aku punya color ala2 silver, walaupun sebenarnya berkenan color hitam mcm kat atas, tp takpa la asal dpt airfryer...color ni, kalo ikutkan website Philips Malaysia, takde jual kat sini ...err one of a kind la? heheheh

So semlm, dah test....try goreng apa yg ada dlm freezer....frozen chicken, Ayamas punya.... dalam 20 minutes cooking time....bila dah siap, wahh tak ku sangka texture ayam mmg mcm deep fried chicken...minus the oily part! mmg aku masak takde tambah minyak pun...best sgt! tak sia2 aku bli n tunggu lama2 ahahaha...

See?? ala KFC kan?

Dalam dia, still juicy, tak kering...


Pasni try goreng ikan plak? heheheh

Wednesday, September 5, 2012

Me, my girls and my sewing machine

Memang aku akui dah lama tak update blog....dan dah lama tak blogwalking...sejak2 ada Facebook (suka baca hal2 org kat situ, aku jrg update), Instagram (suka upload gambar situ, tak ramai follower boleh la nak syiok sendiri hehe), Twitter (senang nak dpt quick update tentang apa2 gossip ahaks) mmg blog aku ni dah bersawang....vacuum cleaner pun tak dpt nak sedut dah sawang...

Ok, I'm still sewing for my two beautiful girls...baju diorg saja aku boleh buat, baju sendiri hantar upah jgk...ada la buat sehelai blouse utk aku, tp tak siap2 sampai ke sudah hahaha...tah mcm takda semangat nak buat kot...

Kalo jahit utk Aishah dan Sofeya, diorg siap tunggu baju siap, dah nak siap tu kadang2 aku bagi test utk tentukan labuh ke apa, syok bkn main! ni dua tiga ari lepas Aishah ada tanya bila nak jahit baju ....tp mak blum ada mood lg ni...tp Insya Allah kalo weekend ni free nak start jahit blk...

Aku teruja dgn article ni kat The Star: Wearing Mum's Creation .... skrg ni ramai yg handmade baju anak2... best, satu perasaan yg tak dpt digambarkan :) ....boleh pilih kain, pilih pattern, adjust sizing...dah siap jahit tu mmg best laa tgk siap (walaupun aku jahit takda la kemas mana, i'm still learning)

Ok, layan ja la gambar baju yg aku jahit pulak....mostly baju2 kat bawah ni aku jahit utk dipakai Hari Raya aritu....

Baju kurung, dipakai pada hari raya pertama, kat lengan dgn bawah baju aku embellish dgn cotton lace...sweet :)

Mini kurung, buat cuff kat lengan...ni aku buat sama kain utk Aishah jgk, tp Aishah tiada dalam gambar :)

Dress...these two are my personal favourite :)

Lagi dress..

A-line top, yg sebenarnya dress, tp terpendek pulak lepas jahit....so jadi la top dipakai dgn legging

Peasant top, dipakai dgn jeans...

Kain yg aku pakai semua cotton, yg kat atas ni semua US designer cotton, aku beli join group buy so dpt murah skit compare to yg jual kat Malaysia ni...mmg cantik desingner cotton ni, buat baju budak2 pun sedap dipakai...

Oh lupa ada 1 lg nak tunjuk, last but not least bubble dress, tp ni dipakai masa trip kitorg ke Universal Studios Singapore sebelum puasa aritu... baju yg Sofeya pakai tu siap di request oleh BFF ku, si A'a utk buat kat anak dia :)
ok tu je la buat masa ni....ada lagi baju2 yg tak aku letak kat sini...lain entry la kot (err bila ye LOL)

Wednesday, April 4, 2012

Our mini "library"




Dah lama aku teringin nak ada mini library kat umah sendiri. Kat umah Mama aku dulu masa kecik2 kitorg mmg ada 1 almari khas utk letak buku2. Dah sarat sgt dah almari tu skrg.

Kat umah aku ni pun byk gila buku. Sebelum bli bookshelves, aku mmg letak ikut suka - dlm plastic drawer, atas dining table. Tak tersusun la. Merata ada.

Then aritu br la sempat nak bli bookshelves, masa nak bli meja mesin jahit aku tu hehehe. Tak la penuh shelves tu.

Aku asingkan ikut kategori yg aku ja paham - parenting, Islamic, beauty, craft n sewing, cookery (ni buku paling byk lol), fiction, novel, dan last skali kids' book.

Shelves tu dah tak penuh dgn buku buat masa skrg, aku kongsikan dgn brg2 menjahit, sbb letaknya sebelah2 :-)

Published with Blogger-droid v2.0.4