Monday, November 23, 2009

Ring sling in action...

saja nak cita pasal ke'best'an ring sling....

masa pi OU aritu, first time aku pakai outdoor n carry Sofeya lama2....

sronok sgt2....senang nak jln, Sofeya pun tidoq ja dlm tu...

bila lapaq baru dia bangun...
ring sling ni aku bli kat Jumpsac ...aku bli masa dia promo color ni saja sempena breast cancer kot kalo tak salah (sbb pink color kan, trademark breast cancer)...

tp pada aku yg blom terror pakai ni, ada 2 drawbacks la bila pakai ring sling ni:
  • nak mkn susah la, kena kuarkan Sofeya baru leh mkn...nak breastfeed pun lg la susah...aku tau ada caranya nak bf dlm ring sling, tp tak blajaq2 lg cara nya

  • bila dah kuarkan Sofeya, n nak masukkan blk tu, nak kena buat thread kat ring tu bg elok blk...kena susun2 blk kain tu...alamak cam buang masa skit kat situ laa....if not nicely threaded pakai pun tak sedap..

so ada solution kah pada masalah aku tu...let me know la sesapa yg tau...

ok yg ni bes jgk...katalah sesapa nak try ring sling, tp nak budget punya, bleh try method ni-no sew ring sling...aku ada gak try, tp pakai kat dlm umah ja, sbb syg nak pakai yg pink tu slalu kan hehehe.....


dgn cost yg sgt rendah, dah leh dpt sehelai ring sling....apa yg perlu?

  • a pair of rings (rm20) - yg aku punya tu aku bli kat Syaz, owner of Jumpsac (dia tak jual, tp kebetulan ada lebih, so aku mintak bli ngan dia) ...
  • selai selendang pashmina (rm13.90-reject shop) - atau apa2 kain la yg panjang dia lebih krg 2m eg. kain batik lepas, pareo

total cost cuma rm33.90..instruction dia leh tgk kat sini

quite comfortable....tp mcm slippery skit...maybe jenis kain tu kot...aku rasa kalo kain yg kasar skit, should be ok...pakai dlm umah ja bleh laa...ala2 bibik indon lak hehehe...

cuba lah...

7 comments:

  1. tapi baby cpt peluh laaa....tgk tofaya aritu sian kat dia...sling nie kna pakai tmpt yg ada ekon jaaa...hehehehe

    ReplyDelete
  2. salam, glad to find ur blog.i`m already be your blog follower, please be mine.all the best in b/feeding years.
    http://wadee-al-ain.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. salam kenal...... seronok ber sling senang sikit nk BF in public...... tapi ku belom mahir lagi......

    ReplyDelete
  4. salam... best kan pah bersling ni. Kami pun guna masa baby ni. Senang nak shopping. Tp kat kg org asyik pandang je. Ingat mek indon kot...uhuhuu

    ReplyDelete
  5. puan punyer,
    pandai awak bf lam sling..saya mmg tak reti langsung laa..tak penah cuba punn hehe...

    ina,
    haa senang...tak penah pakai kat kangaq lg, org pandang pelik dak kalo pakai kat sini hehe..pakai kat tesco pun org tgk semacam...tp biaq pi la...asal kita selesa sudahh..

    ReplyDelete
  6. kat kangar tak pernah pakai lg pah. nak p mana pun... takat de store tu dukung ja. bila ngantuk cepat2 blk. ehehe. klu nak bf dia kena baring kan baby baru senang. time jln pun bule. tp tak penah buat sebab balqis isap botol...

    ReplyDelete