Wednesday, July 21, 2010

July events

dah lama tak update blog ni....bersarang sudah...
cam biasa la kalo dah lama tak di update, entry akan panjang skit laa, sbb combine byk cita hehehe...

6 July - ICP 2010, Langkawi...
aku attend tutorial untuk International Conference on Photonics 2010 (ICP2010)...aku patut nya ada antar paper utk present kat conference ni, tp tak dpt apa2 reply from Secreteriat...igtkan paper aku dah tak accept...
sampai la last minutes depa call handphone aku (tu pun dpt no hp drpd aku punye tutorial registration info)....rupanya depa salah eja email add aku, call no opis takda org angkat, ye laa aku dah pindah opis...patut la aku tak dpt apa2 reply....takpa laa....pi ja tutorial...

aku pi pagi, blk ptg tu...kawan2 yg lain overnight kat Langkawi, tp aku mls laa sbb masa tu Sofeya tak brapa sihat....aku amik feri paling awal, kul 8am...patutnya ada awal lg, 7am tp sbb tak ramai yg nak naik, dia combine kan 1 trip ke kul 8...so agak lambat la aku sampai huhh...

conference ni buat kat Holiday Villa, Langkawi...best nyaaa....aku suka PULAU!

8 - 10 July - Hospital Tuanku Fauziah, Kangar
Sofeya kena admit kat Wad Paediatrik HTF sbb demam dia on and off...sebelum ni aku dah dok pi klinik paeds HTF ni depa amik urine and darah...semua nya ok, takdak kuman and so on...tp sbb Sofeya ada history, doktor suh admit gak....

elok2 ja dia masuk spital tak demam langsung...so buat apa lg doktor nak tahan2 kan, 2 mlm ja dia tido dlm wad...doktor suh abiskan antibiotik kat umah...Alhamdulillah she's having a normal fever jaa.....

dia sgt la jemu ok dok dlm wad...boleh main dlm cot tu je laa...mlm2 bising plak sbb panas! hospital ni takda aircond, ada kipas ja yg errr tak brapa nak rasa angin nya hehehe....2nd night aku tidokan dia tanpa baju, ha baru leh tido...

aksi2 budak yg tgh boring....

dahaga air, cawan mama pun dirembat....takmo dah minum kot botol..

aku, lagi la boring...tp demi anak, aku lupakan keja2 kat opis, yg pada masa ni sgt banyak!

dan lepas letih melayan bosan, dia tido :)

15 July - Institut Jantung Negara (IJN), KL
Sofeya ada appointment dgn Cardiologist....ouhhh ramai gile orgggg....1st time dia kena jumpa Cardiologist, sblum ni appointment jumpak Surgeon, n org tak ramai...lama gila kena tunggu...jemu nyaa...

and Alhamdulillah, jantung Sofeya dah much2 better...syukur...ubat yg dia dok mkn skrg pun dah off...best dia, takyah telan ubat jantung lg...

15, 16 July - Jalan-jalan KL
biasa la kalo dah mai utk appointment Sofeya, aku dan Anip amik kesempatan utk jln2, ronda2...the curve, ikea, ikano, OU... low yatt pun kami pi hehe...Anip cari handphone baru

@Coffee Bean, Low Yatt Plaza...

@One Utama...SSC baru aku, Kanga J hehehe...matching dgn stroller Aishah lak...

@The Curve...mei tai baru, Melkaj....thanks to Izan sbb tolong bwk blk ni dr UK

lunch kat Waroeng Penyet....kawan2 aku la ni, dok promo soda gembira...alaa mcm air bandung bersoda je la kawan2 aku oii...aku pun leh buat sendiri hehehe...tp ayam penyet dia best....aku bab2 mkn ni suka!

menu...nasi putih, ayam penyet, sup tulang, ikan gelama goreng...air soda gembira tak sempat nak amik gambar hehehe

close-up ayam penyet...

17 July - Port Dickson, N9
mmg plan dah agak lama nak buat gathering BFF aku...BFF ialah gossip girls yg telah sekian lama menjadi teman setia aku, tpt luahan perasaan, tpt bergossip....tanpa depa ni, bosan ari2 aku...10 years bebb...Ainnol, Aiwa, Rina, Fahan, A'a, Shima, Dora dan Izan & Mira yg tak dpt dtg...semoga berkekalan persahabatan kita...

Sofeya yg takut laut..so main pasir je laa....dgn anak Dora, Emma

anak A'a yg debab ni, Zafhran...takmo main kotor2...tgk la nak pijak pasir pun kena lapik newspaper hehehe...how cute!

main2 pasir...Aishah, Zafhran n Emma...

port picnic kami...

main pasir je la awak noo...
anak Fahan, Farrel...

aku dah Fahan...

Aishah concentrate main pasir...mcm takmo kawan dgn org lain dah...
tak semua kawan2 aku ni ada dlm gambar....aku tak snap byk gambar...yg lain2 lagi laa...suma nak sembang2, mkn2, gossip2....mls nak amik gambar...
naik banana boat pun takda gambar...yes nampak cam budak2 je naik banana boat kan hehehe....tp tu la kenangan kami masa study duluu...

and finally, dinner kat Bagan Lalang..seafood..ni mmg lg la takda gambar sgt...pakat lapar, kira nak mkn je laa

18 July - Sofeya's birthday
Happy Birthday to u, Sofeya...dah setahun anak mama ni...aku bli kek sebiji masa kat PD tu, celeberate kat situ (tiada gambar jgk)...one year journey, one year memory...God knows how hard life i've been gone through the early days....
tp Allah tu Maha Adil...setiap dugaan dan cabaran yang diberikan, definitely akan dibalas dgn ganjaran...yes, skrg ni aku dah boleh tersenyum gembira tgk Sofeya membesar...tak sabar nak tunggu dia berjalan pulak...

sekian, panjang nyaaa!

No comments:

Post a Comment