Thursday, August 26, 2010

Syurgamu Ramadhan - sedih nya...

td aku "ter"tgk cita ni...aku jrg nak tgk cita kat slot kul 10.30pm kat TV3 tu..aku lebih suka tgk CSI kalo waktu tu hehehe...tp td tah mcm mana terbukak TV3 lak....ni kali kedua aku tgk cita ni sebenaqnya...tatau cita dia exactly mcm mana...aku tgk sesorg, anak2 n Anip suma dah tidoq....

tp masa tgk td, aku termenangis.....sayu nyaa....walaupun tak tahu ujung pangkal cita ni, tp episode td menusuk kalbu sungguh....aku menangis part Yassin tu dok kat kubur kakak dia, Marlia sambil menangis....yg dia rindukan kakak dia etc....aku pun tumpang sama menangis tgk dia menangis....

kenapa aku syahdu sgt? sbb aku terigtkan family aku...terigtkan Mama n Abah....adik2 aku, Mira n Firah...semenjak puasa ni, aku lom blk bukak posa di umah Mama aku....plan tu ujung minggu ni laa, Jumaat kan cuti..so weekend jd panjang skit....nama ja dkt, tp susahkan nak blk?

ikutkan ati aku nak ja blk every week umah Mama aku, tp biasa la nak kena take turn blk umah MIL and so on...sib baik la dkt2 ja...harapnya Mama aku masak sedap2 weekend ni hehehe....

dan lagi satu aku syahdu masa tgk cita td tu, sian kat 4 beradik anak2 Marlia tu....kecik2 dah jadi anak yatim piatu....Thank God i still have my parents and family...oh suddenly i'm so missing them so much! can't wait for the weekend to come...

esok aku nak tgk lagi cita ni...nak tau apa kesudahan...best la pulak...

7 comments:

  1. Alamax.
    Sy igat sy srg je yang tangkap leleh mlm td.
    Ada geng rupanya.
    Pas nagis tengok scene tu trus g dapur cepat2 takut en suami nampak. Nnt kena kutuk.
    heheheheh

    ReplyDelete
  2. kaseh,
    kann sedih kann..saya sib baik hubby ngan anak2 dah tido....kalo tak mana nak sorok tah hehe...lagu dia pun kena ja ngan cita tuu

    ReplyDelete
  3. tul sedey...aku dah under estimate pelakon watak paksu tuh...

    ReplyDelete
  4. eh balik alorstaq ka minggu ni?jom dating..org balik as hujung minggu ni..:)

    ReplyDelete
  5. @rina,
    kann paksu tu pandai plak belakon...dia pelakon baru ekk...

    @maria,
    yup blk, mau dating? hehehe nanti kak pah sms....blk aloq staq slalu nya bz ngalahkan YB hahaha

    ReplyDelete
  6. a'ah busy lah kak pah..nak sms kak pah tp tk dak no phone..huhu..em lenkali kita dating ek?

    ReplyDelete