Friday, December 23, 2011

Shawl tutorials

Dah nak bersawang blog ni...byk cita nak di ceritakan tp tah la apa benda yg sibuk sampai tak sempat nak ber blog tah la...
lately suka try pakai tudung dgn cara lain skit aaa..budget nak buat perubahan la konon hehehe....
here's some styles that i've tried...simple2 je, padan la dgn umo 3 series ni hahaha


1) Turban yg tutup dada (semi-turban):
style ni sesuai pakai dgn pashmina atau pun shawl yg tebal/keras...kalo jenis chiffon atau satin, susah skit takut licin....kat bawah ni aku pakai dgn pashmina satin, pashmina ni jenis tabal dan berat...best
Video by teensflavour

2) Turban yang tak menutup dada:
style ni kena pakai inner yg menutup leher kat dalam...aku suka pakai dgn inner ala Maysaa, mcm dalam video kat bawah ni....gambar aku sendiri takda hehe..tp style ni gak sesuai pakai dgn shawl pashmina atau cotton viscose (bkn shawl yg licin laa)
Video by snuggbaby

3) Simple style:
Sgt simple style ni...tak pakai byk brooch...sesuai dgn pashmina dan jgk cotton shawl....dan, tiada jgk gambar aku :)
Video by abiyamuslimah

4) Style for satin shawl:
ini style favourite aku kalo pakai satin shawl...sebenarnya style ni pakai dgn apa2 shawl pun ok...kat bawah ni aku pakai satin silk shawl...satin dia ialah satin dubai silk...tebal skit dan kurang licin berbanding satin biasa
Video by abiyamuslimah


5) Snood style:
snood is my another favourite...snood ni dijual of kawan ku, Lixa and Lita...boleh tgk kat blog diorg ni kat De Veil...snood ni best, mcm2 style bleh pakai....kat bawah ni salah satu style...
Video by luvsliza

6) Hana Tajima's style:
style ni blom try lg....teringin nak try....hehehe nanti laaa....style ni mcm common kan...tp mcm tak sesuai ja ngan aku...tah la, nanti dah try boleh la aku amik gambar :)
Video by stylecoveredvideo

okeh cukup la tu..kalo nak letak suma, mau sampai esok tak abih...senang kalo cari kat youtube, mcm2 style ada....try laa :)

2 comments:

  1. Rajin yer awak pah!! kalau sy, nak lilit2 tudung ni..hmm pakat terlilit dgn anak le nampakye..hihi.
    tetambah beg tangan dah penuh ni..^-^

    ReplyDelete
  2. Nice. kalau rajin singgah la ke www.hijabahonline.wordpress.com

    ReplyDelete