Monday, August 24, 2009

Ramadhan... 3rd day

post2 backdated dah ku update...tu je la kot kisah Sofeya ni...akan ku update from time to time...dia pun dah nampak better...mintak2 la arini tube oxygen dah leh dibuang...

dah 3 ari posa...aku still lom posa...tp dah bleh semayang...anip tak bg aku posa, katanya still lam pantang takut letih ka apa....takut jgk susu badan aku krg...tp tu bkn alasan kan....insya allah 2 @ 3 ari lg aku akan cuba posa....

semlm tido kat umah adik aku, kak cik kat damansara..semlm aku bangun masak sahur ...ptg ni plan nak masak jgk...kalo sempat laa..kalo tidak bli kat bazar ramadan ja hehe...

since Sofeya dah ok skrg, aku igt nak cari baju2 raya utk Aishah dan Sofeya...utk aku tah laa tatau nak bli ka dak...bli siap dah atau tak bli dah kot sbb mcm ada lg sepasang baju aku tak penah pakai lg...mcm takda mood sgt nak raya since Sofeya pun tatau bila leh blk kan...silap2 aku beraya kat sini....kena pi bli sblom Sofeya kuar PICU la, bila dah kuar dr PICU aku kena temankan dia...tak sempat la...kalo dia leh discharge, takut lak nak bwk dia jln2 kat tpt ramai2 org ni...

walaupun aku ni lom abih pantang, tp aku mcm dah berjalan merata...ok kot..arini dah 38 ari...

apa2 pun tgk la camna...anip pun cam letih, sian lak kat dia nak ajak jln2...

update: tube pernafasan Sofeya dah dibukak ptg td...platlet dia pun dah increase dr semlm...alhamdulillah, good sign..semoga kesihatan Sofeya improve much better

2 comments:

  1. Salam,
    Semoga tabah hadapi ujian nie.
    InsyaALLAH berkat susu ibu Sofeya akan bertambah sihat..
    Kami sekeluarga mendoakan semoga Sofeya sihat dan dapat beraya bersama keluarga.

    -Zaza Shiha

    ReplyDelete
  2. TQ so much Zaza..she is getting better now...berkat doa kawan2...

    ReplyDelete