Monday, January 11, 2010

Nak mama jugak!

Sofeya:
yg aku perasan skrg ni, Sofeya mcm takleh renggang dgn aku...even Anip pegang sat pun, mesti nak cari aku gak...
nampak kelibat aku pun dia nangis...semlm aku lalu dpn dia, dia pusing kepala ikut aku, then bila dah tak nampak aku, dia mula la nangiss....
sian plak...mmg susah la nak tinggal dia lepas ni...
heran gak aku awat jd mcm ni...masa Aishah dulu, dia terlebih mesra plak...ngan sapa pun dia nak...
tp sampai tang Sofeya ni, nak mama jaa...maybe sbb dia bf kot? takpa laa, time kecik2 ni la dia nak bermanja pun...
esok dah besaq leh main sendiri2, tah2 tak pandang pun aku hehehe...

Aishah:
benda ni jarang terjadi hehehe....tp pagi tadi, Aishah mengamuk nak ikut aku...biasanya pagi2 aku akan antaq Sofeya, Anip antaq Aishah ke babysitter masing2....
pagi td, aku br nak pi start enjin keta, Aishah menangis2 nak ikut aku....siap larikan diri dr Anip lg...
aku nak buat camna? aku mmg tak sempat nak pi antaq dua2 org....
last2 Anip angkat jgk dia...apa lg meronta2 laa mengamuk sakan...terus dia letak lam keta...aku tatau la dia menangis sampai ke mana...sian plak dia..mimpi apa tah nak ikut aku lak pagi ni...

haii la anak2 ku....kenkadang penat layan depa, tp kalo takdak, sunyi gila umah aku tu...

2 comments:

  1. selalu jadi macam tu kat yana. yang si abang bila ayahnya nak salinkan pampers, mengamuk2 nak suruh ibunya jugak. dah ler kita terkejar2.. sib baik adik ok

    ReplyDelete