Saturday, May 15, 2010

Lima Hopp Wrap Conversion (WC)

**Edited on 20/5/2010 - this WC is no longer mine...aku let go sbb too big for Sofeya, and aku tak carry Aishah ye hehe..dlm post ni Aishah hanyalah bidan terjun hehehe

Aku mmg nak sgt try wrap conversion into MT...so bila ada org nak let go kat MBW, aku grab ja terus...yg ni WC from wrap Lima Hopp...Hopp ni jenis wrap yg terkenal dgn ketebalan dia, kalo nak pakai wrap saja kat Malaysia ni, mmg tak di suggest laa....tp kalo buat WC, ok ja...

Aku beli ni dprd Zana from MBW...aku try test kat Sofeya, tp wrong timing kot, dia tak brapa mau, and aku takmo bg dia ilang mood dgn WC yg panjang berjela ni, so aku try ja kat Aishah ja hehe...

suprisingly wahh Aishah yg 18kg tu tak rasa sgt la berat nya....erm aku tak la carry lama, cuma indoor ja sbb dah nak mlm mls nak kuaq...ok laa....maybe sbb Hopp ni jenis wrap yg tebal, so tak terasa sgt la...overall mmg best laa, cuma aku krg strap dia yg wide tu....

kalo nak cari WC lepas ni aku nak yg MT strap kot...heh cari lagi? tak la kot..cukup2 laa wehh

backcarry...

minah ni kalo disuruh posing, amboii....
aku tak suh tgk camera pun dia nak tgk...shoulder straps kena distribute bwh bum, baru la selesa...
front carry...
nak tunjuk mcm mana aku distribute shoulder straps di bwh bum Aishah...harap btul la cara ni hehe...nanti la esok ka bleh try kat Sofeya plak...tp aku rasa WC ni too big utk Sofeya..tah la, we'll see...

4 comments:

  1. lorrrr obses btoi...dgn echah pon nk try ish2...

    ReplyDelete
  2. salam ziarah..syok baca & tgk gambar ur wrap tu. harga wrap dlm lingkungan brp ek?sy baru nk bjinak2 dgn bw ni..hehe..baru ada 1 rs kasihkusayangku & 1 preloved ssc. tgk akak pakai wrap macam best je..hihii..

    ReplyDelete
  3. mummy-aulia,
    yg ijau ni wrap conversion tu mei tai...
    selesa sgt, tp tu la ni besar skit, nak letak sofeya krg sesuai sbb sofeya tu baby yg kecik hehe...

    visit http://malaysianbabywearers.lefora.com/
    ada byk info kat situ leh baca...

    jom babywearing!

    ReplyDelete
  4. lol your dot sgt pandai posing!! zana

    ReplyDelete