Wednesday, June 2, 2010

Selamat sampai, dan selamat kembali ke tanahair

Abah, Mama, adik2 aku Mira, dan Firah selamat berangkat ke tanah suci utk mengerjakan umrah...tp sebelum tu, depa pi Cairo utk ziarah tpt2 kat sana...td baru Abah aku sms ckp dah sampai Cairo...Alhamdulillah

aku berdoa agar dipermudahkan perjalanan family aku kat sana, sampai selesai ibadah umrah, dan selamat blk sini...Alhamdulillah murah rezeki Mama dgn Abah bleh jejakkan kaki sekali lagi ke Mekah....bagi adik2 aku pulak, syukur rasa nya sbb diberi peluang jejak ke Tanah Suci dlm usia yg muda....aku, mungkin blum sampai masa nya lg...dgn anak2 kecik yg 2 org, agak susah aku nak join...walaupun aku tau ramai je yg bwk anak2 pi umrah skali, tp tunggu laa..

mungkin lepas Aishah dan Sofeya besar panjang, dah cerdik, akil baligh, boleh la nak bwk depa pi....Insya Allah...

semlm aku pi antaq depa naik bas...kat aloq staq ja...naik bas sampai Penang Airport...dr Penang fly to Singapore, transit kat situ then terus fly to Cairo....

Abah baca doa sebelum berangkat...

khusyuk dgr azan...with sisters...

1 family....si kecik Aishah tu ada ja kan di mana2 org amik gambaq....suka btul bergambaq...
semoga my family selamat lah dlm apa jua ibadah depa kat sana...Aminn

2 comments:

  1. amin....untung muda2 dh dpt g umrah...giliran kt ni bile la ek...amin insyaallah.......

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...dah slmt p n blk...aminnn...lepaih nie ampa pi plak, bwk echah ngn sofeya. kami dah smpkan niat ampa kat dpn kaabah, insyaallah....

    ReplyDelete