Monday, August 2, 2010

Rumah oh rumah!

rumah baru hehe...bkn rumah skrg...umah skrg still menyewa....umah baru, hentah katanya next year baru leh dpt kunci...aiyaa lambat nyaaaa....kalo ikutkan developer kata ujung tahun ni...tp kalo lambat, leh dpt duit pampasan skit kot hehehe....

kalo lambat siap pun, ermm takpa kot...jarak aku nak ulang alik dr opis ke umah baru tu jauh :(....kami bli umah kat Jitra...dah masuk negeri lain tu hahahaha....mmg saja takmo bli umah kat Perlis...umah Perlis mahai, lagipun lepas ni (hentah bila) nak pindah ke main campus kat Ulu Pauh, dkt ja jadinya....Anip dah pindah ke main campus, so dia nanti mmg dkt la ngan umah baru kami tu...

last weekend ada pelancaran show house Taman Gemilang ni...sempat amik beberapa keping gambar...bleh gak la nak tiru idea2 nanti hahaha...tp aku tak suka la English style dia...aku lg suka konsep modern...modern minimalist, black and RED theme (mode berangan sebentar hahaha)
ruang tamu


kitchen
kitchen again
dining hall
tangga

hall tingkat atas, err umah aku nanti sah2 takleh letak benda2 kecik mcm tu, tgk laa ada "tukang kemas"
master bedroom
2nd bedroom, plan nak buat bilik utk Aishah hehehe
berangan...berangan...dan bila umah dah siap, kena laa bersiap dgn duit plak, pastu start la potong gaji...ohhh skrg rasa, biaq la lambat siap!

6 comments:

  1. perghh lawo sehhh klu ko design umh ko camni...tp aku pong ske moden2 gitu....walo umh jauh tp bile blk damai jek rs berbaloi2...hihihi

    ReplyDelete
  2. uii...kitchen dia mmng lawo...teringin (ke berangan??) nak ada dapoq cenggitu..

    ReplyDelete
  3. @mrs.ecam,
    umah contoh biasa laa hehehe...kan, perabot putih2 mcm ni, abih kang anak aku conteng lak

    @amirah,
    ha'ah kitchen lawoo...tp color putih hahaha saya tak sukaa...abih kang terpercik minyak2 dok menumis (sampai mcm tu la pk hehe)

    ReplyDelete
  4. mmg lawa la cik pah..hehe..suka...betul tu, jgn letak dapur warna2 putih @ cerah ni..nnt cepat kotor..^_^

    ReplyDelete
  5. oooo p tgk rumah kaa weekend ritu...cantik gak kitchen dia tu..ampa watla cmtu nt...ada 2 dapuq kan? kat dry kitchen watla kale putih tu..takat2 nk bakaq kek...steam...ok la

    ReplyDelete
  6. @chik,
    umah type ni 1 dapoq ja, takda separate2...kalo nak separate kena tambah sendiri lak kat blkg tuu...putih kak an tak minat laaa...susah!

    ReplyDelete