Friday, December 24, 2010

Jalan-jalan Penang

Weekend lepas, kami satu family jln2 di Penang...dah lama aku tak mai....actually, aku ada urusan keja ari Sabtu, so Jumaat mlm tu tido kat tpt yg disediakan kat Krystal Suite...2nd night kami check-in kat Batu Feringghi....mmg aim nak mandi laut jaaa

sampai pun dah lewat ari Jumaat tu....lepas rehat2 sat, terus kuaq pi Pesta Penang hehehe...aku tak penah pi Pesta Penang ni...dah alang2 dkt, Anip ajak pi jaa...

oo tak bli apa pun...and tak naik apa2 mainan..jln2 jaa


 esok nya lepas keja aku tu, kami terus pi Batu Feringghi..check-in kat d'Feringghi Hotel
kes tak sabar, elok ja letak bag, terus jln2 tepi pantai...hotel tu bkn btul2 tepi pantai...kena cross the road utk ke pantai....tak jauh pun....sbb dah lewat, mmg tak plan mandi laut la ptg tu...jln2 la...bestt!! aku sgt suka laut!



horse-riding...

tak ride pun, tgk ja hehehe

menghenyihhh....pantang tgk camera...

singgah mkn pulak...

tunggu order sampai..Sofeya sampai bosan, dok atas meja...

kena marah dgn Abah nya...

Aishah penat+ngantuk+lapaq...


hoh makanan dah sampai, tp dia mkn pappadom ja...

"errr ada lagi dak?"

adaa...mkn sate pulak...

sedapp!!

lepas mkn, jalan2 lagi kat night market... tak bli apa pun...window shopping ja...

blk hotel...
 esok nya...nak mandi laut..tp before tu, breakfast dulu...

simple breakfast...

Sofeya mkn roti ja....

Aishah dgn bihun goreng Singapore...

ready...

sebelum terjun...


Sofeya awal2 tu takut ngan ombak...

so, Aishah terjun dulu...

penat main air, main pasir pulak...


aku mandi sipi2 jaa hehehe..kes mls nak basahkan baju....


Sofeya masih dok main sorg2...ada kuda kat belakang pun tak perasan...

aku teringin nak naik ni....

haa dan Sofeya sudah berani...

oh ni la tpt picnic kami...syok gak turun laut awal2...org pun takda...
  
kami check-out lebih krg kul 12....pi ronda2 Gurney Plaza sebelum balik....
kali ni balik ngan feri...




syok aaa dpt jln2...walaupun setakat Penang hehehe...weekend ni Hatyai pulak...yeahhhh

4 comments:

  1. wahhhhhhhhhhh...bestnya jalan2..lama tul tak pi penang..rasanya last masa zaman belajar dulu2 la kut...comeynya sofea...geram tgk baby gurl ^_^


    nak pergi hatyai???waahhh..lg best..

    ReplyDelete
  2. wei....anip kedekut sgt kah nak senyum? geram aku tgk, anak2 senyum happy, abahnye cam tak happy je jalan2 dgn anak2....hahahahaha....anip jgn marah na.

    ReplyDelete
  3. hahahaha dia mmg mcm tuu...takut ngan camera...sia2 ja la kalo suh senyum

    ReplyDelete
  4. wah sukee..tengok sofeya dah besar..tak sangke budak tenit ni kuat semangat..kecik2 dulu tak sihat..skrang sihat dan kuat..:)

    ReplyDelete