Thursday, January 20, 2011

Kerja yg tak sudah...

Kerja di office:

Semester ni aku agak bz...dpt subject2 yg agak heavy dan mencabar keimanan hahaha...penat mental aku! contoh nya subject ni:
dulu time study, Electromagnetic Theory mcm killer subject laa...tak suka aku...tp sejak keja kat sini, ni la subject favourite yg aku slalu dpt...mmg mencabar mental since sem ni byk buat tutorial yg mana fully calculation....oh oh my!

meja kerja aku pun skrg ni, sampai tatau kat mana nak buat kerja...kalo cuti sem ni, bersih ja meja ni hehehe...bersepah dgn makanan tapau, lab modules...rasa mcm meja ni kecik pulak

lab modules yg menunggu masa utk ditanda *sigh*

Kerja lepas waktu ofis:

skrg ni tiap2 ari aku kena amik Aishah di Smart Reader dan terus amik Sofeya di umah bbsitter....jarak ofis-->Smart Reader=15 mins perjalanan...Smart Reader-->bbsitter Sofeya=10 mins perjalanan...ya dua2 org aku kena pi amik sbb nak practice utk bulan 3 ni lepas pindah ke Jitra...seriously penat!!! dgn panas terik nya...dok dlm keta dua2 org tu pulak bkn bleh dok diam...nak itu nak ini....bergaduh berebut brg..satg sorg nak susu, sorg nak nenen...letih mak! lagi skali mencabar mental aku :(

Kerja di rumah:

huh ini mcm takyah ckp laa...mcm tak cukup 24 jam tu sehari....sampai2 umah dlm kul 6pm lebih (tp kalo dok kat Jitra nanti aku bajet lam kul 6.45pm or 7pm kot sampai umah lol), unpack bag masing2...basuh kain, basuh botol, salin baju, dipes dua2 org etc etc takyah la aku senaraikan lagi, tp boleh bayangkan laa keja2 org pompuan kan hehehe...sib baik la skrg ni mcm jrg masak sbb not in the mood with the ugly dapur ....

tidor kul 10pm...depends la anak2 tidor kul brapa...kenkadang awal lg...tp sejak Aishah school ni, aku dan Anip mmg suh dia tido awal, supaya senang bangun esok nya....
dan aku......esok nya kul 5.30am sudah celik...buat la keja2 lagi...kul 7.45am kuar dr umah...kenkadang kul 8am br kuar hahaha...tp dok Jitra nanti kena kuar lebih awal...aduyai!

nampak tak betapa keja mmg tak akan sudah....sebagai org pompuan ni, mmg itu la aku rasa rutin masing2 tiap2 ari kan.....i don't deserve myself to be called a superwoman, or supermom...sbb aku mmg penat! (superwoman takleh la nak ngadu penat2 kan haha).. aku tak penat secara fizikal, tp mental...bila mlm tu rasa mcm nak tidoooo jaa lama2 utk mlm tu...

so skrg aku agak aktif mencari/ membaca product2 energy booster ka, multivitamins ka...any suggestion? umor dah makin meningkat ni, maintenance lebih skit....biasa la, mcm mesin jgk kan hahaha...oh btw, i just entered 3 series on 10th January lepas hahaha....mmg patut la pun kan? *wink*

4 comments:

  1. tu yg bila blk aloq staq letak2 pala truih ...zzzzzzzzzz....echah tah p mana, adik tah p mana, dah ada bibik 2 org + ibuk (Mama ) + Bapak (abah) hehehehehehe...

    ReplyDelete
  2. pah, aku pun camtu laa..
    ponat toi kan...
    kadang2 aku tak larat, laki aku ja masak.. aku memang flat dgn si teshik tu nak nenen laa..meghaplaa.. adeyy.. aku pun tak deserve di panggil supermom..sebab memang letih!!

    ReplyDelete
  3. superwoman + supermom!!!!

    naseb la daku dok umah mak..jadi idakla menggila sgt buat keje2 umah...

    =)

    ReplyDelete