Thursday, January 27, 2011

Umah baru in progress

umah kat Taman Gemilang still in progress...ni pulak nak CNY, so keja terbengkalai laa kejap...padahal nak abihkan kitchen cabinet ja lagi....
yg lain2 Alhamdulillah, siap seperti dirancang...grill, lampu, plaster ceiling suma dah siap...oh grill tu ada lg satu tingkat kat dapur yg blum dipasang...harap2 Ah Teik grill buleh mai pasang arini...

pandangan luar....semak gila dgn sampah sarap...

close-up skit wrought iron, design yg kami pilih...

pandangan dr pintu masuk....ruangan santai tgk tv dgn dining hall (yg ada sliding door tu)..huh rimas aku tgk sampah yg byk tu....tak sabaq nak cuci umah!

dan plaster ceiling... sib baik jadi elok seperti yg kami nak...umah aku penuh dgn downlight jaa....mmg tak letak candellier (spelling?)...

kitchen cabinet yg tak siap2 lg....bar, pintu dgn table top granite lom pasang..jgk hood dan hob yg dah kami bli, blom lg dipasang...of course la kena tunggu cabinet siap kan...dan jgk grill yg kat tingkap tu...grill tu mmg tak nak pasang lg, nak kasi cabinet tu masuk dulu....so harapnya arini la kot tokei tu pi pasang...
tokei cabinet ni ckp lepas CNY baru nak siapkan...adehhh skit je lagi, awat laa yg tak abihkan...dia ckp granite tu lama skit kena tunggu....yo la tuu!

ada lg skit keja2 plumbing pun tak siap lg...tp tu skit je....nak tebuk lubang utk washing machine..

tingkat atas takda apa yg berubah pun....hanya pasang lampu...bedroom set dah pi booking kat kedai....lepas CNY gak baru bleh antar....booking skali dgn sofa set utk living hall bawah...

accessories lain tu nanti la pelan2....nak pi KL bulan 2 ni, boleh gak shopping2 kat Ikea hehehe

minggu dpn aku dgn Anip plan nak cuci umah...dah settle tu, panggil tokei curtain lak pasang railing, rod, dan terus pasang curtain...
dah siap tu, Insya Allah kami angkat barang pelan2 during CNY tu...tak fully move in lg, sbb umah sewa ni sampai ujung bulan 2...so bwk brg mana2 yg boleh bwk ja...

tensen jgk pk bab umah...aku byk ari gak amik cuti sbb nak settle kan hal2 umah ni...nak pi jenguk ptg2 lepas ofis konfem la tak sempat....rasa lega bila dah almost siap

9 comments:

  1. wahhh bestlaa umah hang..besaq..
    kena tambah ahli lg ni.

    ReplyDelete
  2. besarnya umah... mst x sabar kn? menghitung hari umah nk siap... hehehe

    ReplyDelete
  3. bestnya..umah besaq dan lawa..;)

    ReplyDelete
  4. waaa bestnya.. rmh cantik & besar. bila agaknya afne dpt ddk rmh camni.

    ReplyDelete
  5. TQ all..
    umah kat jitra ni or kawasan2 sini masih mampu milik...Alhamdulillah tu yg bleh dpt umah besar skit...

    @rozy, tambah ahli tungguuu bg settle down skit...jauh ni aku nak ulang-alik pi keja hahaha

    ReplyDelete
  6. wah canteknye KC...kak..brp modal KC and grill..plaster ceiling pon..heheh minta tunjuk ajar ni..kita bln 6 nk msk umah...cuak gak ni...plaster ceiling akk lain dr yg lain laaa

    ReplyDelete
  7. pasai pa kitchen cabinet tu lepaih dah ada nmpak sempit plak aa

    ReplyDelete
  8. irma, kalo harga kat belah2 sini affordable lagi...akak tak sure la kalo tpt lain...tp kalo irma nak tau details, email kat akak ye: szarihan@gmail.com

    cik, mmg laaa kalo kosong ja umah nampak luasss....tp ok ja ni...takda la sempit sgt...weekend ni mai tolong kemas brg sat hahahaha

    ReplyDelete
  9. seronot nye rumah baru & besar... huhuhu..
    tp yg tak tahan, nak reno & nak pindah masuk... packing & unpacking berbulan baru settle.. aku nih, dah bertahun pon ada lagi kotak lom bukak hahahha....
    nnt sampai jitra bleh la kami tumpang ekkk ;) [ehh betul Jitra kan???]

    ReplyDelete