Tuesday, March 8, 2011

After a looongg pause...

sebulan lebih tak update blog....bersawang gila...
mcm2 benda laa lately....keja kat ofis seperti biasa laa...keja2 di luar ofis pun byk...

Alhamdulillah, aku dah berpindah ke umah ku sendiri di Taman Gemilang, Jitra pada 19 February lepas...bermula la hidup menjadi warga Jitra, yg terpaksa berulang alik ke tpt keja lebih krg 50km (sehala je, 100km pi blk)....mmg penat teramat sgt 1st week tu...tp lama2 dah biasa...Jitra best!

Anip akan drive from umah ke Pauh, lepas drop dia kat situ aku akan sambung drive ke Kangar, antar Aishah ke school dan Sofeya ke bbsitter...then aku teruskan perjalanan ke ofis di Kuala Perlis....harap2 bulan September ni jadi la school aku ni berpindah ke campus tetap di Pauh....mmg dekat la kalo sampai Pauh ja...

tak sempat nak amik gambar umah terkini, sbb ada lagi benda nak kemas...masih berterabur...kenduri kesyukuran entah bila nak buat...Insya Allah lepas keadaan dah settle down :)

seminggu lepas pindah umah, kami kena bwk Sofeya ke IJN...appointment dia pada 25 February...routine checkup saja n Alhamdulillah jantung dia dah semakin baik....next checkup will be next year...dah tak kerap dah sbb keadaan dia dah sgt ok...syukur pada Allah

blk dr KL ari Sabtu...ari Ahad Sofeya start muntah2 n cirit birit....ari Isnin aku mmg amik cuti, Sofeya still same...arini Selasa, 1 Mac keadaan dia worse....lembik sgt sampai nak bangun pun tak larat..ptg tu aku bwk dia ke Hospital Jitra dan dia kena admit utk tambah air...6 ari dia dok kat hospital...ciri-birit n muntah2 dah ok lepas 3 ari admit, tp Potassium dalam darah dia low, due tu cirit n muntah yg teruk, so terpaksa la extend lama skit sbb kena tambah garam (drip)...ari Ahad, 6 Mac baru la dia discharge...Aishah pun ada cirit n muntah2....tp tak seteruk Sofeya...dia mkn ubat klinik ja, ok laa....nasib baik la, kalo kena admit gak, pening kepala aku...

good news yg aku dpt last week, dpt call drpd Jabatan Pendaftar mengatakan study leave aku approved! Alhamdulillah...dah lama aku tunggu....aku nak amik leave 1 tahun ja, nak writing sbb aku dah lama gila pause research aku tu....tak sempat laa, dgn keja yg berlonggok, mmg tak sempat nak tgk research aku tu....
beberapa form n benda nak kena buat...surat blum terima, tp aku harap aku benar2 dpt la study leave tu...nak abihkan cpt2 MSc aku ni...lama terbengkalai...

entry kali ni tak bergambar...memory card phone aku rosak...tensen jek! byk gambar2 best dlm tu...

harap lepas ni aku rajin la nak update blog n blog-hopping....sgt rindukan hobby ini hahahaha...

4 comments:

  1. tahniah untuk umah baru.......tak per pelan2 kemas.

    ReplyDelete
  2. yeay..bestnya sambung study...semoga dapt siapkan research tu..;) dan tahniah rumah baru.em bilalah nak pindah pauh kan..dah berapa lama maria keluar kukum tak pindah2 lagi..nak tunggu maria masuk blk kukum kot..hehe

    ReplyDelete
  3. syukur sofeya dah okay..
    dan tahniah dapat study leave..
    sila2laa hapdet blog ni selalu..bukan bersawang jaa dan berabuk 1inchi dah..
    :)

    ReplyDelete
  4. study leave tu ampa tak yah keja la? cpt la abeh nt huuuiiyooo...best tuu

    ReplyDelete