Monday, May 16, 2011

Happy Teacher's Day

Happy Teacher's Day to all teachers all over the world! Especially to my Mama, yg seorg bekas guru
Tanpa cikgu, siapalah kita kan....

Terigt masa masa Mama aku masih dlm perkhidmatan, asal Hari Guru ja, akan bwk blk penuh hadiah dlm keta dia....mcm2 murid-murid dia bg...drpd semurah2 hadiah, sampai la semahal2 hadiah...kadang2 bila dok belek hadiah2 dia, kesian jgk bila tgk setgh2 hadiah...terharu pun ada sbb ada anak murid sanggup potong kertas sendiri, bli gula2 semata2 nak menghargai jasa cikgu dia....mungkin mak bapak dia pun bkn la org senang nak bli hadiah bg kat cikgu (anak murid Mama aku dulu dtg drpd pelbagai golongan)

dan aku pun, asal Hari Guru mesti nak suh Mama ngan Abah kuar pi bli hadiah nak bg kat cikgu klas aku....apa salah nya kan, bkn la hadiah mahal, tp yg penting tu ikhlas dan ingatan pada cikgu :)

last weekend Aishah pulak sibuk nak buat kad sempena Teacher's Day arini...nak bg kat teacher dia...aku mana la ada experience nak buat kad2 ni...mana la kreatif....so aku pun google la cari contoh2 ....siap google tu hahaha...

so ini la hasilnya...


aku lukis bunga dan daun n suh dia potong n tampal..pastu lukis batang dia, n bwh tu aku suh ja la dia color buat cam rumput ....
dalam pulak, aku suh dia tulus sendiri "Thank you Teacher from AISHAH" tu...dia tak pandai mengeja lagi, aku tulis atas kertas lain bg dia tiru jaa...such a cute hand writing hehehe...aku suka!

No comments:

Post a Comment