Sunday, September 11, 2011

Kitchenaid in the house!

Sukaa sgt! dah lama mengidam benda alah ni, at last dpt jgk!
new toy for my kitchen....Kitchenaid Artisan stand mixer in gloss cinnamon...

color mcm maroon...dkt2 nak matching la dgn kitchen cabinet aku....
sampai kat aku sebelum hari raya aritu, tp pakai lepas raya sbb cari step-down transformer tak jumpa2 hehehe....

harga dia, jgn terkejut RM2.5k++....hahahhahaha oh tidakk!! tu retail price kat Malaysia ni, tp aku bli ni direct drpd US, ada org tolong aku laa bwk masuk *wink* so harga dia jaaaauuhhh lg murah drpd bli ka Malaysia...mmg murah byk laa!

tapi nak pakai KA ni kalo bli dr US, warranty void (apa2 electrical appliances pun) so hopefully tak rosak sepanjang aku nak pakai ni...dan since voltage tak sama (US pakai 110V), kena bli step-down transformer, nak convert voltage kat Malaysia ni (240V) supaya dpt gunakan untuk appliances yg memerlukan 110V...puas mencari step-down transformer ni akhirnya jumpa kat 1 kedai hardware kat Alor Star...thanks so much to my hubby yg tolong blikan :D...

ni la rupanya step-down transformer
step-down transformer utk KA model ni kena pakai yg 500 watt, sbb KA wattage dia 325 watt, so transformer kena wattage yg higher than appliance's wattage....hope this helps to those yg berminat nak bli KA direct dr US :)

dan ni my handsome KA bersama dgn transformernya...
KA mmg agak gedabak dan berat...sib baik la ada ruang ciput kat countertop dapur aku ni...

dah belasah beberapa kali...buat kek, buat donat dan terbaru buat bun hehe...nanti la pelan2 aku update hasilnya kat blog ni...
dah boleh uli doh roti, so tak perlu la aku bli breadmaker rasanya huhuhuhu

8 comments:

  1. Kitchenaid ...idaman hatiku juga tp, blum ada kemampuan lagi, cantiknyer warna KA awak...bestnyer..:)

    ReplyDelete
  2. Terima kasih info n share ....sy tgh tunggu my mixer artisan n kaler yg sama cinnamon gloss ...tgh penin dok pikir camne rupa transformer ....lebih trbyng cam robot ....ni lebih kurang cam mkmal sekolah nye box electric ....brape awk beli bende tu ye?

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum / Salam sejahtera,
    Saya nak berkongsi sedikit tentang pelengkap dapur KitchenAid Artisan Stand Mixer ini.

    Ciri-ciri :
    - Full metal construction: robust, stable and durable
    - Direct drive: silent, reliable and long lasting
    - Smooth rounded design for easy cleaning and usage
    - Single attachment hub: ease of use and versatility
    - Capacity: 4.8L
    - to prepare small to large quantities of food
    - Bowl with ergonomic handle for a better grip and easy handling
    - Unique mixing action for quick, complete mixing


    3 jenis pemukul:
    - Flat beater
    - Dough hook
    - Wire whip


    Dapat juga penyekat bowl untuk senang masukkan bahan-bahan kering seperti tepung dan gula. Jadi tak bersepah dan melambung keluar.

    Lupa lak, saya beli nie dengan harga PROMOSI! Memang berbaloi-baloi.
    PERCUMA buku resepi dengan 150 resepi antarabangsa di dalamnya + diskaun RM370 (banyak ooo..)

    Warranty 2 tahun. WARNA: RASPBERRY ICE.

    Harga biasa RM2760.
    Harga promosi tinggal RM2390 je.

    Kalu berminat untuk tau detail atau nak tengok set lebih dekat, atau apa-apa ajela.. Bleh contact saya 013-957 9576 (LINDA) atau whatsapp dan saya akan bantu anda mendapatkan set ini dengan harga MURAH. Kuota tinggal 2 biji je lagi..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum..just nak tanya so far mcmana performance KA awak ok tak...sbb baca review ada yang pakai transformerpastu motor dia meletup...Plan nk beli KA food processor...kat sini mahal ssgt

    ReplyDelete
  5. Maybe yg pakai transformer tu rendah watt dia..
    Jika barang 325watt, kena cari transformer 500watt @ 700watt...

    Btw, saya ada jual KA dari US..

    ReplyDelete
  6. hai..sesiapa yg berhajat utk dptkn kitchen aid..blh call/mesej saya..
    kitchen aid yg dibuat khas utk pengguna malaysia..x perlu guna transformer..special promotion sempena CNY..
    MAS 0194766571

    ReplyDelete
  7. salam saya nak beli transformer tu.. apa nama kedai tu yea?? banyak barang saya beli di US tak leh pakai.. harap boleh bantu bagi ya..

    ReplyDelete
  8. Hi, just want to know whether your KA is still working good without any troubles with the transformer? Because I am thinking of getting one from the US.

    ReplyDelete