Monday, September 12, 2011

Nak banjir lagikah?

Tadi otw mai keja, nampak dr jauh kat belah Kangar ni mcm gelap gelita...hujan dah start renyai2


dah nak sampai Kangar, hujan lebat gila....tak nampak jln dah....

dok imagine mcm mana laa keadaan kat Kangar...
sampai kat umah bbsitter Sofeya, dah nampak sungai dpn umah dia dah nak paras jalan....dulu masa dok Kangar, sungai ni la indicator nak tau umah lama aku bila nak naik air....

kampung seberang tu dah naik...umah bbsitter Sofeya slalunye lambat skit
tggu ja la dia call nak bgtau suh pi amik Sofeya, sbb kalo lambat nanti nak masuk umah dia pun takleh air penuh...

semlm sebenarnya dah tgk berita kata kawasan2 rendah kat Perlis ni dah naik air....pintu Empangan Timah Tasoh dah bukak 6 pintu, so most probably akan banjir lg laa tp mungkin tak la banjir besar...

arini baca email amaran drpd JPS ckp banjir bergantung pada cuaca arini....kalo ujan lebat, kemungkinan banjir besar ke-3...

harap2 nya tak laa....skrg ni cuaca nampak ok...dah cerah



2 comments:

  1. umah hang lani tak bah dah kan...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah tak teruk la kali ni...umah la ni kalo ikut tahun lepas tu tak kena laa

    ReplyDelete