Wednesday, September 5, 2012

Me, my girls and my sewing machine

Memang aku akui dah lama tak update blog....dan dah lama tak blogwalking...sejak2 ada Facebook (suka baca hal2 org kat situ, aku jrg update), Instagram (suka upload gambar situ, tak ramai follower boleh la nak syiok sendiri hehe), Twitter (senang nak dpt quick update tentang apa2 gossip ahaks) mmg blog aku ni dah bersawang....vacuum cleaner pun tak dpt nak sedut dah sawang...

Ok, I'm still sewing for my two beautiful girls...baju diorg saja aku boleh buat, baju sendiri hantar upah jgk...ada la buat sehelai blouse utk aku, tp tak siap2 sampai ke sudah hahaha...tah mcm takda semangat nak buat kot...

Kalo jahit utk Aishah dan Sofeya, diorg siap tunggu baju siap, dah nak siap tu kadang2 aku bagi test utk tentukan labuh ke apa, syok bkn main! ni dua tiga ari lepas Aishah ada tanya bila nak jahit baju ....tp mak blum ada mood lg ni...tp Insya Allah kalo weekend ni free nak start jahit blk...

Aku teruja dgn article ni kat The Star: Wearing Mum's Creation .... skrg ni ramai yg handmade baju anak2... best, satu perasaan yg tak dpt digambarkan :) ....boleh pilih kain, pilih pattern, adjust sizing...dah siap jahit tu mmg best laa tgk siap (walaupun aku jahit takda la kemas mana, i'm still learning)

Ok, layan ja la gambar baju yg aku jahit pulak....mostly baju2 kat bawah ni aku jahit utk dipakai Hari Raya aritu....

Baju kurung, dipakai pada hari raya pertama, kat lengan dgn bawah baju aku embellish dgn cotton lace...sweet :)

Mini kurung, buat cuff kat lengan...ni aku buat sama kain utk Aishah jgk, tp Aishah tiada dalam gambar :)

Dress...these two are my personal favourite :)

Lagi dress..

A-line top, yg sebenarnya dress, tp terpendek pulak lepas jahit....so jadi la top dipakai dgn legging

Peasant top, dipakai dgn jeans...

Kain yg aku pakai semua cotton, yg kat atas ni semua US designer cotton, aku beli join group buy so dpt murah skit compare to yg jual kat Malaysia ni...mmg cantik desingner cotton ni, buat baju budak2 pun sedap dipakai...

Oh lupa ada 1 lg nak tunjuk, last but not least bubble dress, tp ni dipakai masa trip kitorg ke Universal Studios Singapore sebelum puasa aritu... baju yg Sofeya pakai tu siap di request oleh BFF ku, si A'a utk buat kat anak dia :)
ok tu je la buat masa ni....ada lagi baju2 yg tak aku letak kat sini...lain entry la kot (err bila ye LOL)

3 comments:

  1. amboi kak pah..kemain dia menjahit..meh jahit 1 baju kat marissa..hehe..

    ReplyDelete
  2. wah bestnya kak pah.... leh jahit mcm2 jenis dress dkt anak2... kain2 tu pun cantik2 belaka...

    ReplyDelete
  3. Allysha dah 6 bulan, mana baju nyer ni
    ehehheeh

    ReplyDelete