Monday, October 8, 2012

International Babywearing Week 2012

Happy International Babywearing Week (IBW) 2012!

Start arini (8 October) sampai 14 October, babywearers celebrate IBW....annual event la ni, diraikan worldwide...yupp 1 dunia celebrate event ni hehehe....Malaysian Babywearers pun tak ketinggalan menganjurkan beberapa event sempena IBW2012, salah satu nya Babywearing Walk yg telah diadakan di Queensbay Mall, Penang dan bakal diadakan di The Curve, KL next week...sambutan kat Penang, tak kurang hebatnya...expected participant pun tak dijangka...ramai jgk laa...kat KL next week lagi la ramai...

utk KL Babywearers, jemput la memeriahkan event ni di The Curve....tak perlu registration, pegi walk in saja... info boleh tgk di MBW FB group...


Aku sempat join Penang punya walk...walaupun dah pencen *sementara* daripada babywearing, tp tak sangka pulak Sofeya mau pulak aritu...agaknya dia tgk semua baby kat situ kena carry, dia pun ok ja laa...

Sebelum walk...meet point kat dpn Coffee Bean Queensbay Mall

Dah semakin ramai yg sampai...belum jalan lg...


 Dah start walk....kitorang jalan around the mall, naik sampai ke 2nd floor...
  

Group pic, last stop 2nd floor....
Tujuan utama MBW anjurkan buat babywearing walk adalah utk create awareness pada public tentang babywearing...yup mmg raaamaiii org pandang, tak perlu malu atau segan...yg penting "wear your future, keep them closer" ..... senang bila kita carry baby kita mcm ni..make sure dia dalam keadaan yg selamat dan selesa....kita pun senang ronggeng2 :)

2 comments:

  1. ala rugi x pergi yg kt penang..boleh pulak terlupa..pukul 3 br teringat..tension je

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum

    jomlah follow blog

    http://addnurshop.blogspot.com/
    http://zla-en-route.blogspot.com/

    boleh kte share2..;)

    mind to be blogger friend?

    ReplyDelete