Friday, March 26, 2010

Wrap pulak ~Part 1~

ni nama nya meroyan ke...tah la hahahaha...aku skrg suka plak masuk MBW dgn TBW specific topic - WRAP! wrap ok wrappp.....yg mana dulu kat lam entry ni aku kata yg tak minat la nak wrap segala ni...i want a "hassle-free carrier"....wrap ni renyah nak balut pa suma....

tapiii baru la aku tau kenapa geng2 kat MBW ngan TBW ckp wrap ni fun and addicting.....ye memang..lepas khatam cita pasal wrap kat MBW aku gatal tangan gile nak try...aku igt nak pinjam mana2 forummer punya, tp serious tatau camna procedure (btw aku silent reader ja kat MBW tu, agak segan nak bertanya ;P)

so i decided to make my own huhuhuh...ada PM beberapa forummer yg penah diy, nak tanya depa pakai kain apa suma....lepas dah study (konon) bab DIY wrap ni, aku decide nak bli cotton ja dulu...

pi aaa kedai kain, terjumpak sejenis kain ni ala2 linen, tp keras dan nipis skit..color2 menarik gak...murahhh yg penting..rm2.80/meter...so sebagai langkah keselamatan for a 1st timer like me, aku bli aaa 5 meter....baru rm14 kan hehehe...

blk umah bukak aaa Youtube apa segala...aku suka tgk instruction kat Wrapababy.com...dan akhirnya aku cubaan pertama berjaya....tp aku potong skit jd kain ni lebih krg 4.5m ja tinggal...not bad aaa kan hehehe....aku post gambar ni kat MBW, mintak pendapat otai2 sama ada ok ke dak...comment yg aku dpt memberangsangkan! cuma ada yg pesan suh kemas2 kan kain tu....

ohhh now i'm in love with wrap pulakk....sbb mcm2 style boleh buat dgn sehelai kain...fun and exciting....abih carrier2 yg lain? pakai lagii...

wrap ni sebenaqnya krg sesuai utk cuaca malaysia ni....kalo kena jenis kain n style nak wrap tu ok ja dgn cuaca kat sini....aku pun tah bila la nak wrap ni...kalo indoor ok laa kot....utk DIY ni aku pakai lam umah ja dulu...beginner kann ;P

haa ada sambungan Part 2 nanti...bila? jeng jeng jengg hehehe

7 comments:

  1. amboi..amboihh paaaahhh..

    ni sudaaa lebey nih....
    dah semakin advance nampaknyaa

    ReplyDelete
  2. rozy,
    ahakss cuba2 jaa, tgk2 terjebak...
    tips nya, jgn sesekali masuk MBW kalo tidak....hehehe

    ReplyDelete
  3. cam berminat je tp akak tak yakin nak cuba!
    biar je le tngok Pah punyeee dulu.. mmg cantik..

    ReplyDelete
  4. kak umi,
    saya dulu tak yakin gak..dkt sebulan dok 'study' MBW tu pasal wrap hehe...tp bila dah cuba, tak la sesusah mana :D

    ReplyDelete
  5. amboi..amboi.. addicted sungguh ngan babywearing ni ye

    ReplyDelete
  6. Bagus2... beli byk2.. nanti yg dah tak pakai boleh letgo.. ahahahhaa...
    Anak kami dah tak leh kot. Dok dlm sling pun nak turn tambah kena wrap... Tp mmg menarik

    ReplyDelete
  7. nak try la..balik nk p cr kedai kain..kedai kain..here we come..:D

    ReplyDelete