Thursday, May 6, 2010

Wrap best!

igt lg post aku pasal DIY wrap dulu....skrg aku dah ada wrap sendiri hehe...dah lama bli tp tak update pun....best best!

wrap ni aku bli dari lily (MBW)....didymos cgw size 4...lebih krg 3.7m...aku rasa length ni ok sgt dah ngan aku hehe...sbb aku suka style fcc dan rucksack ja...so excess fabric tak byk sgt kalo pakai jenis length ni...

apa tu fcc? rucksack? sila refer Wrapababy.com hehe...a good website to start wrapping ni...bleh gila tau! serious!!

action pics hanya lam umah, sbb aku tak confident lg nak pakai wrap ni kat luar...amature lagi hehe..ni la dia front cross carry (fcc)...just nice laa...aku suka style ni sbb boleh pre-tie
next is rucksack...backcarry punya style...best jgk...cuma nak letak Sofeya kat belakang tu la, errr masih dlm proses nak bg terer hehe

aku nak try different types of wrap...so aku participate dlm travelling wrap by some of the mama kat MBW..kira mcm pinjam la carrier depa utk 2 minggu, lepas tu pass to another mama, then mama tu pass ke org lain...so carrier to bleh travel sampai brapa lama ikut owner carrier tu laa...

first skali ni, aku try Emiza punya wrap...neobulle louis, true measure 3.9m..panjang skit ja dr aku nya cgw tu...ok gak neobulle ni...senang nak ikat..color pun cantik..

fcc..
rucksack...
kesimpulannya, wrapping mmg best sgt2! aku tgh tunggu satu lg wrap utk sampai hehe...harap best jgk la yg tu...akan ku update nanti

1 comment:

  1. best!!!... nak belajar lah utk next baby.. hihiii

    ReplyDelete